Kediler Yumurta Yer mi?

Kediler Yumurta Yer mi?

Köpeklerin yumurta yiyebileceğini zaten biliyor olabilirsiniz , peki ya bizim kedi dostlarımız? Yumurta kediler için uygun mu?

Cevap evet, kediler makul miktarlarda yumurta yiyebilir, ancak kedinizi yumurta ile beslemeden önce veterinerinizle konuşmak her zaman en iyisidir. Yumurtaların kediler için kötü olduğu bazı durumlar vardır, bu yüzden dikkatli olmanız gerekir.

Kediye yumurta vermenin yararlarına ve risklerine daha yakından bakalım.

Yumurta Kediler İçin Faydalı mı?

Yumurtalar kediler için iyidir ve pişirildikten sonra ölçülü olarak güvenle tüketilebilir. Kedigiller zorunlu etoburdur , yani beslenme ihtiyaçlarını hayvansal protein tüketerek karşılarlar. Yumurtalar mükemmel bir protein kaynağıdır, bu nedenle birçok kedi maması üreticisi onları formüllerine ekler. Yetiştiriciler ayrıca daha sağlıklı pençeler ve daha parlak tüyler vermek için kedilerin diyetlerine yumurta ekler.

Yumurtalar sadece proteinden çok daha fazlasını sunar. İşte kedilerin yumurta yemesinin diğer faydaları:

  • A vitamini , kedinizin tüy, deri, sinir sistemi ve kalbinin sağlığını destekler.
  • B12 Vitamini kedinizin sinir sistemini, bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini destekler.
  • B2 vitamini olarak da bilinen riboflavin , hastalığı uzak tutmak için kedinizin ihtiyaç duyduğu kırmızı hücrelerin ve antikorların üretimini destekler.
  • Tiamin (Vitamin B1) sağlıklı karbonhidrat metabolizmasını destekler.
  • D vitamini kemik büyümesini destekler. Kediler bu vitamini kendi başlarına üretmezler ve bizim gibi sentezleyemezler, bu yüzden kedi mamasına eklenir.
  • E vitamini , radikal hasarla savaşan bir antioksidandır.
  • Çinko , kedinizin tüy ve derisinin kalitesini artıran ve üreme sistemini sağlıklı tutan temel bir mineraldir.
  • Demir , kırmızı kan hücrelerini sağlıklı tutmaktan sorumludur. Evcil hayvanınız diyetinde yeterince demir almıyorsa anemik hale gelebilir.
  • Taurin sadece hayvansal proteinlerde bulunur ve sağlıklı gözleri ve kalbi korumak için gereklidir. Kediler taurini kendileri üretemezler, bu nedenle sıklıkla kedi mamalarına ek olarak eklenir.
  • Amino asitler . Yumurta, proteinin yapı taşları olan amino asitler açısından çok zengindir. Kedilerin on bir esansiyel amino aside ihtiyacı vardır ve on tanesi yumurtalarda bulunur.
  • Biotin , kedilerin protein işlemesine ve salgılamasına yardımcı olur, adrenal ve tiroid bezlerini destekler ve tüylerinin ve derilerinin kalitesini iyileştirir.
  • Karbonhidrat yok . Zorunlu etoburlar olarak, kedilerin karbonhidratlara temel bir ihtiyacı yoktur. Yumurtalar karbonhidrat içermez ve harika bir saf protein kaynağıdır.

Yumurta kediler için zararlı mı?

Kedi dostlarımıza birçok temel besin maddesi sağlayabilseler de, bazı durumlarda yumurtalar kediler için kötü olabilir ve onların sağlığına zarar verebilir.

İlk olarak, yumurtalar kalori, yağ ve kolesterol bakımından oldukça yüksektir , bu yüzden sadece küçük miktarlarda verilmelidir. Çok fazla yumurta obeziteye ve ilgili sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle onları ara sıra bir tedavi veya dengeli bir diyetin parçası olan bir takviye olarak sunun.

İkincisi, yumurtalar kedigiller arasında yaygın bir alerjidir ve bu nedenle diyetlerine yavaş yavaş eklenmelidir. Olumsuz bir reaksiyon olup olmadığını görmek için ilk başta sadece bir tat vermeyi deneyin. Kediniz alerjik reaksiyon belirtileri gösteriyorsa (kaşıntı, kulak enfeksiyonu veya mide rahatsızlığı), beslemeyi bırakın ve veterinerinizi arayın.

Böbrek hastalığı ve obezite gibi belirli sağlık sorunları olan kedilere ve ayrıca pankreatitli kedilere yumurta verilmemelidir . Evcil hayvanınızı yeni mama, özellikle de insan maması ile beslemeden önce daima veterinerinizle konuşmayı unutmayın.

Kediler kaç yumurta yiyebilir?

Kedilerin çok fazla kaloriye ihtiyacı yoktur (ortalama 10 kiloluk bir kedinin günde sadece 150 ila 200 kaloriye ihtiyacı vardır) ve kedinizin tükettiği yumurta miktarı günlük kalori alımının %10’undan fazlasını oluşturmamalıdır. Dolu bir yumurta muhtemelen kediniz için çok fazla olacak ve onları hasta edebilir. Aslında, kediler için bir bütün yumurta, insanlar için yaklaşık sekiz yumurtaya eşittir . Bir yumurta 90 kalori içerir, bu nedenle onlara verdiğiniz miktar çok az olmalıdır.

Kediler yumurta akı yiyebilir mi?

Yumurta akı yağsız protein içerir, bu nedenle kedilerin ölçülü olarak yemesi çok iyidir. Evcilmamalar.com’a göre , kedinizin normal beslenmesine ek olarak yaklaşık bir yemek kaşığı yumurta akı, tükettiği protein miktarını desteklemek için yeterlidir.

Yumurta sarısı kediler için iyi mi?

Hayır. Yumurta sarısı, bir yumurtanın kalori, yağ ve kolesterolünün büyük kısmını içerir, bu nedenle kedinizin yumurta sarısını beslemek dengeli, besleyici bir diyeti olumsuz etkileyebilir.

Kediler çırpılmış yumurta yiyebilir mi?

Kediler herhangi bir baharat, tuz, baharat, sos veya katkı maddesi eklemediğiniz sürece pişmiş yumurtaları herhangi bir biçimde yiyebilirler : çırpılmış, haşlanmış, haşlanmış veya kızartılmış. Yumurtalara yaygın olarak eklenen bazı maddeler (peynir, sarımsak ve soğan gibi) kediler için toksik olabilir veya gastrointestinal (GI) rahatsızlığa neden olabilir.

Yumurta sarısı içeren pişmiş yumurtaların, kedigillerde obezite, pankreatit ve GI sorunları riskini artıran yüksek kalori ve yağ içeriğine sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Bu riski azaltmak için kedilere yalnızca pişmiş yumurta akı verin.

Kediler çiğ yumurta yiyebilir mi?

Kedilerde ciddi GI sorunlarına neden olabilen E. coli ve salmonella gibi tehlikeli bakterileri tüketme riski olmadan kediler çiğ yumurta yiyemezler. Çiğ yumurta akı ayrıca kompleks B vitaminleri ve biotin emilimini engelleyen bir protein olan avidin içerir. Isı, porsiyon başına mevcut olan avidin miktarını önemli ölçüde azaltır.

Pişmiş yumurta, kedilerin yemesi için güvenli olan tek servis türüdür. Evcil hayvanınız çiğ veya az pişmiş yumurta tüketmişse derhal veterinerinizle iletişime geçmelisiniz.

Profesyonel İpucu: Kedilerin yememeleri gereken bir şeyi yemeleri veya kaza sonucu yaralanmaları nadir görülen bir durum değildir. Bu durumlarda, veterinere hızlı bir şekilde ulaşmak, hayatta kalmaları için çok önemli olabilir, ancak acil tedaviler çok pahalı olabilir. Evcil hayvan sigortasının değeri, evcil hayvan sahiplerinin bakım maliyetini vurgulamadan sevdiklerine ve ihtiyaç duydukları acil bakıma odaklanmalarını sağlar.

Kediler yumurta kabuğu yiyebilir mi?

Yumurta kabukları, hem kedigillerde hem de insanlarda kemik gücü için önemli olan bir mineral olan harika bir kalsiyum kaynağıdır. Bununla birlikte, daha az lezzetlidirler ve salmonella ile kontamine olabilirler, bu nedenle, evcil hayvanınızın mamasına serpmeden önce kabukları kaynatmak, ardından küçük parçalar halinde ezmek (veya toz elde etmek için bir kahve değirmeni kullanmak) en iyisidir.

Yavru kediler yumurta yiyebilir mi?

Tıpkı olgun kediler gibi yavru kediler de az miktarda pişirilmiş yumurtaları yiyebilir. Yavru kedilerin büyümek için ihtiyaç duydukları tüm besin maddelerine sahip olduklarından emin olmak için eksiksiz ve dengeli bir diyete ihtiyaçları olduğu unutulmamalıdır, bu nedenle yumurtalar yavru kedilerin tek besin kaynağı olmamalıdır. Onaylarını onaylamak için yavru kedi yumurtalarını beslemeden önce veterinerinizle konuşun.

Kedilerin yumurta yemesi gerekir mi?

Kediler genellikle seçici yiyicilerdir ve tutarlılığı sevmeye meyillidirler. Yumurta yemek istemiyorlarsa, yemek zorunda değiller . Etçil hayvanlar olarak kediler, beslenme gereksinimlerini karşılamak için uygun şekilde formüle edilmiş yiyeceklere ihtiyaç duyarlar. Yumurtalar ancak dengeli bir diyetin parçası olarak sunuluyorsa iyi bir seçimdir. Genel olarak, mamalar dengeli değildir ve kedinizin günlük alımının önemli bir bölümünü oluşturmamalıdır – özellikle %10’dan fazla olmamalıdır.

Önemli Çıkarımlar

  • Yumurta, kediler için iyi olan protein ve amino asitler açısından zengindir. Kediler, yumurtaları ölçülü olarak ve ara sıra bir muamele olarak yiyebilirler.
  • Çok fazla yumurta sağlık sorunlarına neden olabilir. Belirli tıbbi durumları olan kedigiller asla yumurta yememelidir.
  • Kedinizi tamamen pişmiş yumurtalarla besleyebilirsiniz, ancak gıda kaynaklı hastalıklara neden olabileceğinden çiğ yumurta tüketiminden kaçının.
  • Yavru kedi veya kedi yumurtalarınızı beslemeden önce mutlaka veterinerinize danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir