Japon Balıkları Birbirini Yer mi?
Japon balığı sahipleri için en sık sorulan sorulardan biri Japon balıklarının birbirini yiyip yemediğidir.
Japon balıkları birbirini yiyor mu? Evet, akvaryum balığı aynı akvaryumda tutulursa daha küçük akvaryum balığı yerler. Bu aynı zamanda lepistes ve yayın balığı gibi diğer popüler balık türleri için de geçerlidir.
Bir balık yetiştiricisi olarak, bunun olmasını önlemek istersiniz. Japon balığı yetiştirmek için zaman ve para gerekir, bu nedenle balığınızı kontrol etmeye gittiğinizde ve birkaç tanesinin eksik olduğunu fark ettiğinizde bu can sıkıcı ve hatta üzücüdür. İyi haber şu ki, daha büyük akvaryum balıklarınızın daha küçük Japon balıklarınızdan öğle yemeği yapmasını önlemek için atabileceğiniz adımlar var! Ve bu küçük rehber size bunu nasıl yapacağınızı öğretecek. İşte öğrenecekleriniz:
- Japon balıklarının doğası gereği yırtıcı olup olmadığı;
- Bir tankta kaç Japon balığı tutmalısınız;
- Tipik Japon balığı avı ve besin kaynakları;
- Japon balıklarının birbirini yemesini nasıl önleyebilirim?
Öyleyse okumaya devam edin
Japon Balığı Doğası gereği Yırtıcı mı?
Hayır, çoğu Japon balığı doğası gereği yırtıcı değildir. Bununla birlikte, tüm hayvanlar gibi, akvaryum balığı için de yemek birinci önceliktir. Yani açlarsa, hiçbir şey sınırsız değildir!
Bu, içinde yetişkin akvaryum balığı bulunan bir tankta tutulursa, yavru Japon balıklarının yenme riskini artırır.
Bir akvaryum balığına “ısırık büyüklüğünde” lokmalar sunulduğunda, genellikle ne yedikleri konusunda ayrımcı değildirler ve böylece Japon balığı, yemeklerinin bir tank arkadaşı olup olmadığını düşünmekten vazgeçmeyecek.
Ayrıca Japon balıkları ürediklerinde yüzlerce yumurta üreteceklerdir. Ancak, diğer bazı hayvanların onları yumurtlamalarına karşı dikkatli ve koruyucu hale getirmesi gereken “ebeveyn genine” sahip değiller. Yumurtaların kendilerine ait olduğunu düşünmeden yumurtladıkları yumurtaları otlatacaklar. Sadece bu da değil, yumurtalar yumurtadan çıktığında, yavru Japon balıkları otomatik olarak ebeveynlerine ve diğer büyük su hayvanlarına yem olurlar.
Ama Japon balıkları diğer büyümüş balıkları mı, yoksa büyümeye başlayan yavru balıkları mı yiyiyor sorusuna gelince, cevap: genellikle hayır. Japon balıklarının Betta (“Siyam dövüşü”) balıkları gibi saldırgan eğilimleri yoktur ve bu nedenle diğer balıkları öldürmek ve yemek için saldırmazlar.
Bununla birlikte, bir topluluk tankında bir balık öldüğünde, akvaryum balığı, siz onu çıkarma şansınız olmadan önce bile çürüyen balığı yemeye başlayabilir. Bu nedenle, tankınızda kirliliğin oluşmasını önlemek için ölü balıkları mümkün olan en kısa sürede temizlemeyi hedeflemelisiniz.
Bir Akvaryumda Kaç Japon Balığı Tutmalısınız?
Bu, Japon balıklarının diğer Japon balıklarını yemesiyle ilgili asıl mesele hakkında önemli bir sorudur. Akvaryumda beslediğiniz Japon balıklarının rahat yaşayabilmeleri için yeterli alan olmalıdır.
İdeal olarak, bir akvaryum balığı için 20 galon su ve bundan sonra her biri için 10 galon su olmalıdır.
Bu, diğer popüler balık türlerinin ihtiyaç duyabileceğinden biraz daha fazla alan ve sudur. Ancak bu kadar su gereklidir, çünkü Japon balıkları, kötü bir şekilde “kirli” olmakla, çok fazla atık üretmekle ve hatta nispeten büyük boyutlara ulaşmakla ünlüdür.
Bunun dışında, beslenme alışkanlıkları söz konusu olduğunda tank boyutu da rol oynar. Akvaryum sıkışıksa, daha küçük balıkların avcılarından saklanması zor olacaktır.
Bu nedenle, balığınızı yetiştirmeyi planlıyorsanız, çok sayıda bitki, kaya ve yarık içeren büyük bir tank tuttuğunuzdan emin olun. Bu, küçük balıklarınızın hayatta kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca tankınızın genel estetik kalitesini iyileştirecek ve suyu temiz ve sağlıklı tutacaktır.
Not: Akvaryum daha büyükse atıklar birikecek ve suyunuzu yavaş yavaş kirletecektir. Bu nedenle, tankı daha az sıklıkta temizlemeniz gerekecektir.
Japon Balığı ve Avı!
Japon balığı aktif balık türleridir. Bu yüzden her zaman yiyecek arayışı içindedirler. Bir akvaryum balığı tankına rasgele bakarsanız, akvaryum balıklarının da çakıl veya tank alt tabakasını yemeye çalıştığını fark edebilirsiniz!
Bu tür büyük bir iştah, Shubunkins, Lionheads ve Oranda ırkları gibi daha büyük akvaryum balığı türlerinde yaygındır.
Yemek söz konusu olduğunda, akvaryum balıkları solucan, karides vb. gibi canlı yiyeceklerde bulunan besinlere ihtiyaç duyarlar. Ayrıca su mercimeği gibi canlı su bitkilerini de yerler çünkü omnivorlardır.
Bununla birlikte, çoğu Japon balığı etoburdan daha otçuldur. Bu nedenle, sağlıklı kalmaları için yeterli miktarda yüksek kaliteli karbonhidrat ve protein kaynağı aldıklarından emin olun.
Japon balıkları, şiddetli bir tür olmadıkları için diğer yetişkin balıklara saldırma ve öldürme konusunda bir itibara sahip değildir. Bu nedenle akvaryum balığı, bir topluluk akvaryumu kurarken aslında harika bir seçimdir.
Japon Balıklarının Birbirini Yememesi için Ne Yapılmalı?
Her şeyden önce: Yavruları(hatta yumurtaları) annenin onları yemesini önlemek için hemen ayırın. Büyüme şansları olana kadar onları bir üreme tankında tutun.
Yumurtaları aynı tankta bırakmak yamyamlık riskini önemli ölçüde artırır. Bu nedenle ideal kuluçka ve büyüme koşulları için yavruları veya yumurtaları ılık su içeren bir “kızartma tankına” taşıyın. 23 derece genellikle idealdir.
Bu, tüm yavru balıkları tutmanızı ve tadını çıkarmanızı sağlamanın en basit yolu!
Anneyi bebeklerinden hemen ayırdıktan sonra balığınızın bol bol yemesini sağlamalısınız. Bu onların iştahını azaltacak ve yavru balıkları ana tankınıza daha erken transfer etmenize izin verebilir.
Japon balığı yavruları 2-3 santimetreye ulaştığında, yavru Japon balıklarını ana tanka sokmak genellikle güvenlidir.
Onları mevcut akvaryumlarının suyuyla dolu plastik torbalara koyarak yavaş yavaş ana tank suyuna alıştırabilirsiniz. Torbayı ana akvaryumunuzun yüzeyine, yetiştirilen Japon balığı ve diğer balıkların bulunduğu yere koyun.
Sonuç ve Son İpuçları
Japon Balığı beslemek eğlenceli ve ödüllendiricidir, bu yüzden birçok balık sahibinin en az bir Japon balığı vardır!
Japon balığınızın hamile olduğundan şüpheleniyorsanız veya yumurtadan çıkmışsa, yavruları canlı tutmak için bu kılavuzda listelenen yönergeleri izleyin.
Japon balıkları doğaları gereği yırtıcı balıklar değildir, ancak varsa canlı yem yerler. Bu, bir Japon balığının kendi yavrularının bile yemek zamanı geldiğinde yasak olmadığı anlamına gelir.
Japon balıklarının çoğunun artık bir tehdit oluşturmayacağı kadar büyük olana kadar yavru balıklarınızı bir topluluk tankına alıştırmak için her zaman bekleyin.
Balığınızın bol miktarda besleyici besin kaynağı aldığından emin olun. Ayrıca, diğer tank sakinlerinden gelebilecek olası saldırı veya tehdit olasılığını azaltmak için yeterli alana, bitkilere ve “saklanma yerlerine” sahip olduklarından emin olun.
Sıkışık alanlar bazen saldırganlığı teşvik edebilir. Bu, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde daha büyük balıklardan saklanmaya çalışan küçük balıklar için bir sorundur.
Japon balıkları canlı ve ilgi çekici evcil hayvanlardır ve diğer yetiştirilmiş balıklarla birlikte tanklarda tutmaları kolay ve güvenlidir. Saldırganlıkla ün yapmış diğer balıklarla karşılaştırıldığında, Japon balıkları arkadaş canlısı ve uysaldır ve şiddet veya yamyamlık riski olmadan topluluklarda tutulabilir.
Japon balığınızın ve akvaryumunuzun tadını çıkarın!
Ben fanusta japon balığı besliyorum , çok dayanıklı bir balık türü. Beslemek isteyenler japon balığını tercih edebilir bence.