Japon Balığı Neden Ölür?

Japon Balığı Neden Ölür?

Japon balıkları neden ölür? Bu sorulması gereken önemli bir soru çünkü Japon balıklarının neden öldüğünü öğrenmek onları nasıl hayatta tutacağımızı anlamamıza yardımcı olabilir.

Uygun bakım ile Japon balıkları çok uzun yaşama potansiyeline sahiptir .

Vakaların büyük çoğunluğunda, bir akvaryum balığının haftalar veya aylar içinde ölmesi için gerçekten hiçbir mazeret yoktur.

Kendi araştırmamız , okuyucularımızın %80’inin akvaryum balıklarını bir yıldan fazla, bazılarının ise çok daha uzun süre canlı tuttuğunu, ancak her 5 Japon balığı bakıcısından 1’inin bir balığı bir yıldan fazla canlı tutmadığını göstermiştir.

Japon balığınız ölüyorsa veya belki de balığınız çoktan öldüyse ve tekrar olmasını engellemek istiyorsanız doğru yere geldiniz.

Japon balıklarının neden öldüğünü ve Japon balıklarınızı canlı tutmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Japon balığım neden öldü?

ek çok insan bizimle iletişime geçiyor ve “Japon balığım neden ölüyor?” diye soruyor.

Ne yazık ki, balık, tankı, tank arkadaşları ve ölmeden önce gösterdiği semptomlar hakkında çok şey bilmeden cevaplaması gerçekten zor bir soru.

Japon balıklarının ölmesinin birçok nedeni vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Uygun olmayan yaşam koşulları: Örneğin balığınızı çok küçük bir akvaryumda tutmak veya filtre kullanmamak.
  • Kötü su kalitesi: Japon balıklarınızı sağlıklı tutmak için dengelemeniz gereken birçok su parametresi vardır.
  • Aşırı Yemleme : Japon balıklarının gerçekten fazla yemeye ihtiyacı yoktur ve aşırı besleme onlar için çok kötü olabilir.
  • Diğer balıklarla savaşmak : Bu, yaralanmalara ve strese neden olabilir, bu da sonuçta hastalığa ve ölüme yol açar.
  • Kazalar veya yaralanmalar: Örneğin, tanktan atlama veya filtreye veya dekorasyona takılma.
  • Hastalıklar: Balıklarınızın ölümüne yol açabilecek birçok enfeksiyon ve hastalık vardır.
  • Yaşlılık: Elbette her balık eninde sonunda ölür! Balığınız çok uzun zamandır sizdeyse, doğal sebeplerden ölmüş olabilir. Ancak, akvaryum balıklarının çok uzun bir ömre sahip olduğunu unutmayın .

Japon balığınızdan biri ölürse, nedenini bulmak önemlidir.

Japon balığınızın neden öldüğünü anlamak, gelecekte satın alabileceğiniz Japon balıklarının yanı sıra diğer balıklarınızı da canlı tutmanıza yardımcı olacaktır.

Ama Japon balığınızın ölüm nedenini nasıl tespit edeceksiniz?

Japon balığım öldü  ama nedenini bilmiyorum!

Japon balıklarının neden öldüğünün bazı nedenlerine ve ölüm nedenini bulmanızı sağlayan semptomlara bakalım.

Japon balığım öldü… ve yüzgeçlerinde ve solungaçlarında beyaz veya siyah lekeler var. Yüzgeçleri birbirine “kenetlenmiş” görünüyor.

Bu kulağa klasik bir amonyak zehirlenmesi vakası gibi geliyor .

Özellikle, akvaryum balığınızın kararması , iyileşme sürecinde olan amonyak yanıklarının yaygın bir işaretidir.

Amonyak, tankınız çok küçükse veya uygun şekilde çevrilmemişse tankınızda biriken zehirli bir kimyasaldır .

Gelecekte bundan kaçınmak için , balığınızı eklemeden önce akvaryum balığınız için yeterince büyük bir tank satın aldığınızdan ve tamamen döngülü olduğundan (sıfır amonyak, sıfır nitrit ve 40 ppm’den az nitrat) emin olun.

Japon balığım öldü… tankın tepesine yakınken nefes nefese kalmış gibi görünüyordu. Solungaçları çok hareket ederdi.

Bu, akvaryum balığınızın oksijen eksikliğinden muzdarip olduğu ve nefes almakta zorlandığı için öldüğü gibi görünüyor. Ph ve KH’nizin çok düşük olmadığından ve suyunuzda hareket olduğundan emin olun . Bu hareket filtrenizden veya bir hava pompasından gelebilir .

Japon balığım öldü… ve kuyruğunda kırmızı çizgiler ve vücudunda kırmızı lekeler vardı.

Bu kırmızı işaretler nitrit zehirlenmesinin bir işaretidir. Amonyak gibi, nitrit de balıklar için zehirlidir ve uygun şekilde çevrilmiş bir tankta hiç nitrit olmamalıdır. Bu nedenle, bunun tekrar olmamasını sağlamak için tankınızın uygun şekilde çevrildiğini kontrol etmelisiniz.

Japon balığım öldü… ve çoğu zaman arkasında büyük bir dışkı dizisi vardı.

Japon balığınızı arkasında büyük bir kaka izi ile görmek, kesin bir kabızlık belirtisidir. Japon balığınız bu semptomu gösterdikten sonra öldüyse, bunun nedeni büyük olasılıkla ona çok fazla yiyecek vermenizdir .

Japon balığım öldü… ve pulları kabardı, fazla yemedi ve fazla hareket etmedi .

Tüm bu belirtiler, su sıcaklığınızın çok yüksek olduğunun bir işaretidir. Bir termometre alın ve akvaryumunuzun akvaryum balığı için doğru sıcaklık aralığında olup olmadığını kontrol edin .

Japon balığım öldü… tankın dibine oturduktan sonra hareket etmiyor veya yemek yemiyor .

Bu bir şok belirtisi olabilir. Japon balığınızın suyunu bir kerede çok mu değiştirdiniz?

Büyük su değişimleri yerine küçük, düzenli su değişimleri yapmalısınız. Su parametrelerindeki ani değişiklikler akvaryum balığınızı şok edebilir ve hatta onları öldürebilir.

Japon balığım öldü… ve vücudunda mantar, yıpranmış yüzgeçler ve/veya açık veya koyu renkli kakası vardı.

Bu semptomların tümü bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu nedenle akvaryumunuzu temizlemelisiniz (başka balığınız olmadığını varsayarak – varsa, diğer balıklarınızı yakından izleyerek aynı semptomları gösterip göstermediklerini kontrol edin), tekrar döngüye alın ve ana tankınıza eklemeden önce yeni balıkları karantinaya alın. .

Japon balığım, tank arkadaşları tarafından tankın etrafında kovalandıktan sonra öldü.

Bu oyun oynamak gibi görünse ve bazen çiftleşme belirtisi olsa da, kovalanan balık için çok stresli olabilir. Japon balığı strese iyi tepki vermez. Bağışıklık sistemlerini düşürür, bu da onları hasta edebilir ve potansiyel olarak ölmelerine neden olabilir.

Japon balığınızın uygun tank arkadaşları ile yaşadığından emin olmalısınız . Ve değilse, balıklarınızı ayrı tanklara ayırmaya hazır olun.

Japon balığım öldü… ve yukarıda listelenmeyen başka belirtiler gösterdi.

Balığınızın başka bir hastalığı veya hastalığı olabilir. Japon balığı hastalıklarıyla ilgili makalelerimizi okumanızı tavsiye ederiz ve bunlardan herhangi birinin balığınızın semptomlarıyla uyuşup uyuşmadığını görmek için.

Ölü Japon balığı nasıl atılır?

Japon balığınız öldüyse, ölü balıkları nasıl atacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın – lütfen onları tuvalete atmayın.

Ölü balıkları tuvalete atmak, bölgenizdeki suyu kirletebilir ve yabani balıklara hastalık bulaştırma riski taşır. Bu, ölü akvaryum balığınızı elden çıkarmanın sorumlu bir yolu değildir, bu yüzden lütfen yapmayın.

Yapmak isteyeceğiniz ilk şey, balığın öldüğünü doğrulamaktır. Bazı balıklar kabızlık gibi sağlık sorunları nedeniyle akvaryumun farklı yerlerinde ya da baş aşağı yüzebilir.

Ölü bir akvaryum balığı çıkarma

Hareketi izlemek ve birkaç dakika nefes almak, balığın geçip geçmediğini belirlemelidir. Öldükten sonra gözler griye döner.

Balığın öldüğünden emin olduktan sonra, mümkün olan en kısa sürede çıkarılması gerekir. Bir ağ veya bu konuda rahatsanız ellerinizi kullanabilir ve ardından bir kağıt torbaya veya çift torbalı bir Ziploc torbaya koyabilirsiniz.

Bir kese kağıdı sadece çantanın içindekileri daha iyi gizler, bu da atmayı kolaylaştırabilir. Balığınızı gömerseniz kese kağıdı da balığınızla birlikte ayrışır.

Nasıl çıkarılırsa çıkarılsın, kullanılan her şey balığın hastalıktan ölmesi durumunda sterilize edilmelidir. Balık tankta çok uzun süre kalırsa, akvaryumdaki diğer balıkların ölü balıkları yemesi mümkündür. Balığınızı nereye ve nasıl gömdüğünüzden emin değilseniz, karar verirken bir süre saklamak için dondurucuya koymanız önerilir. Dondurucuya yerleştirilirse, bir kovaya veya kaseye koymanız gerekir, böylece torbadan su sızmaz ve donmuş bir karışıklığa neden olmaz.

Ölü akvaryum balığınızla ne yapacağınız konusunda üç seçeneğiniz var; gömme, çöpe atma veya yakma.

Japon balığı gömmek

Balığınızı gömmeye karar verirseniz, en az bir metre derinliğinde bir deliğe gömülmesi gerekecektir. Bu derinlik, yerel vahşi yaşamı, yerel kedileri ve yerel köpekleri balıkları gömmek istemekten caydıracaktır.

Diğer hayvanlardan caydırmaya daha fazla yardımcı olmak için mezar yerinin üstüne ağır bir taş yerleştirmenizi öneririz.

Pek çok insan, vücutları bitki için doğal gübre olacağından, çok sevdikleri balıklarını bir ağaç, çalı veya bitkinin yanına gömer. Bitki, ağaç ya da çalı, aynı zamanda bir mezar işareti olarak ikiye katlanır. Balık, ayrıştırılabilir bir torbaya gömülebilir veya doğrudan toprağa yerleştirilebilir.

Balık ölünce ne yapılır?

Yapmanız gereken ilk şey, öldüğünü doğruladıktan sonra balığı çıkarmaktır.

Sökme işleminden sonra tankta büyük bir su değişimi yapılmalıdır. Bu, balık çürümeye başlarken içindeki amonyağı temizleyecektir.

Birçok kişi, tüm temizlikten sonra bakterileri sağlıklı tutmak için filtre temizliği, çakıl vakumlama ve probiyotik bakteri takviyesi de yapacaktır. Bu büyük temizlik, ölen balıklardan tankın geri kalanına bulaşabilecek hiçbir bakteri veya hastalık kalmamasını sağlayacaktır.

Japon balığı nasıl canlı tutulur?

Japon balığınızı canlı tutmanın en iyi yolu araştırma yapmak, akvaryum balığı hakkında çok şey öğrenmek ve en azından uygun akvaryum balığı bakımının temellerini yaptığınızdan emin olmaktır . Tabii ki, Japon Balığı Tankı yardım etmek için burada!

Japon balığı yetiştiricilerinin yaptığı hatalarla ilgili makalemizi okumanızı öneririz , çünkü bunların çoğu balığınızın ölümüne yol açabilir.

Son olarak – hatalarınızdan ders alın!

Hepimiz bazen bir şeyleri yanlış anlarız ve çok az insan ilk akvaryum balıklarını yıllarca canlı tutar

One thought on “Japon Balığı Neden Ölür?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir