Hamster Ne Yer?

Hamster Ne Yer?

Hamsterlar ne yer? Onları doğru şekilde

Bu sevimli farelere tutkuyla bağlıysanız, eminiz kendinize bu soruları zaman zaman sormuşsunuzdur. Dahası: İyi bir sorumluluk sahibi olarak, hamsterlerin ne yediği konusunda pek çok şüpheniz olacaktır . Onların omnivor hayvanlar olduğunu biliyoruz, ancak bunun günümüzde ne anlama geldiği konusunda pek net değiliz. Çünkü diğer hayvanların beslenmesinde olduğu gibi, ne kadar zararsız görünürse görünsün onlar için gerçek zehir olan besinler vardır.

Ama kendimizi aşmayalım. Çünkü yapılmaması gerekenler listesine geçmeden önce, hamsterlerin ne yediğini bilmek önemlidir. Ya da daha doğrusu, ne yemeleri ya da yememeleri gerektiğine dair bir fikir edinmek için hayati dinamiklerini anlayın .

Hamster, genellikle iki ila en fazla dört yıl arasında yaşayan hayvanlardır ve bu kadar uzun ömürlü olmaları büyük ölçüde beslenmelerine özen göstermelerine bağlıdır. Çünkü zamanın ötesinde bu değerli kemirgenlerin iki büyük düşmanı var : obezite ve hareketsizlik.

Birbirine yakından bağlı iki yön ve hamster bakımında gerçek öncelikler olarak dikkate almamız gerekir .

Yiyeceklerinin sağlıkları ile olan ilgisi nedeniyle, bugün hamsterlerin ne yediğini ayrıntılı olarak görmek istiyoruz.

HAMSTERLERİN NE YEMEKLERİNİ BİLMEK KADAR ÖNEMLİ OLAN HAMSTERLERİN NASIL BESLENECEĞİ

Hamsterların ne yiyip yemediğini bilmeden önce akılda tutulması gereken önemli bir şey var. Bu küçük hayvanların mideleri, diyetteki değişikliklere karşı son derece hassastır .

Bu nedenle ve her zaman içine yeni bir yiyecek koymadan önce, bunu küçük miktarlarda ve kademeli olarak yapmak önemlidir.

Belirli bir anda hayvanımızın belirli bir yiyeceği sevmediğini ancak bu şekilde tespit edebiliriz. Azar azar yapmak kadar önemli olan, bu yiyecekleri birer birer dahil etmektir. Hangisinin aşırı tolere edilmediğini anlamanın ve onu menünüzden çıkarmanın tek yolu budur.

Ayrıca bakın:  Hamster Ne Yer?

BİR HAMSTER İÇİN DENGELİ BESLENME NASILDIR?

Beslenmelerinin nasıl olması gerektiğini anlamak, hamsterlerin doğada ne yediklerini bilmekten geçer . Ve merakla, menüsü son derece çeşitlidir. Tohumlar, bitkiler, meyveler ve böcekler vahşi doğada günlük beslenmelerinin bir parçasıdır. Hamsterimizin dolu dolu yaşaması için mümkün olduğunca yeniden oluşturmamız gereken bir diyet. Bu, evde veya bahçede böcek avlamayı düşünmemiz gerektiği anlamına gelmez. Aslında onlar için gerekli olan protein katkısını onlar için sağlıklı olan diğer besinlerde aramamız yeterlidir.

Bakalım hamsterlar günlerinde veya günlerinde ne yiyorlar . Ya da daha doğrusu, dengeli beslenmek için ne yemelidirler?

1. Besinlerinin temeli olan hamsterlar için yiyecek

Hamster yemi , kemirgen diyetinin temelidir . Ve nedenini anlamak kolaydır. Bu tür yiyecekler, küçük hayvanımıza tam olarak ihtiyaç duydukları miktarda mineral, vitamin ve protein sağlamak için tasarlanmıştır. Bileşimlerinde bulunan tohum ve tahıllar sayesinde yüksek oranda lif içerirler . Ancak ek olarak, başka bir önemli çekicilikleri var. Bu küçük kemirgenin sağlığının iki büyük düşmanı olan yağ veya şeker yüzdesine zar zor sahipler.

Ayrıca bakın:

2. Meyve ve sebzeler, hamsterların yedikleri listenin temel bir parçası

Hayati! Çünkü her ne kadar hamsterlar için doğal ve eksiksiz bir beslenme sağlasak da beslenmelerinde bu besinlerden vazgeçemeyiz.

Sebzeler sadece vücudunuza lif sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hidrasyonunuz için de önemlidir. Meyveler, bu aktif kemirgenlerin sahip olduğu doğal kaynaklı şeker talebini karşılar.

Ancak dikkatli olun: diyetinizde birinin ve diğerinin ne kadar gerekli olduğunu, kendi takdirinize bağlı olarak vermekle karıştırmayalım . Bunu yaparsak ishale neden olabilir ve kendimizi acilen birincil veterinerimizi ziyaret ederken görebiliriz.

İdeal olan, hayvanımızın alımını asla suistimal etmeden küçük günlük porsiyonlar sunmaktır . Ve meyveler söz konusu olduğunda, fazla şeker yememeleri için gün aşırı bile verin. Miktar kadar önemli olan hijyen kısmıdır. Küçük faremiz verdiğimiz meyve veya sebzeleri yemiyorsa birkaç saat sonra onu yemlikten çıkarmalıyız. Bunu yapmamak, hamsterin sindirim sisteminde düşmanca bakterilerin çoğalmasına izin verebilir.

Hamster Ne Yiyemez?

İşte dikkat edilmesi gereken yiyeceklerin bir listesi. Bu yiyeceklerden bazılarını ölçülü bir şekilde hamsterinize besleyebilseniz de, evcil hayvanınız için tehlikeli veya ölümcül olmayacağından emin olmak için önlem adımlarını izleyin.

  • Badem : Kavrulmamış, acı bademler siyanür içerir ve tüm bademlerin yağ oranı orta derecede yüksektir. Arada bir badem dilimi ikram olarak iyidir, ancak haftada bir bademi geçmeyin.
  • Kereviz, bütün saplar : Lifli doku bir hamsteri boğabilir. İpleri çıkarın ve daha güvenli bir atıştırmalık için kerevizi küçük parçalara ayırın.
  • Çikolata, özellikle bitter çikolata : Teobromin içerir ve büyük miktarlarda zehirlidir, bu da minik, tatlı dişli hamster için kolaydır.
  • Sarımsak : Orta miktarda hazımsızlığa ve kan bozukluklarına neden olabilir.
  • Barbunya fasulyesi, pişmemiş : Bunlar hamsterlar için zehirlidir; besleme!
  • Marul, aysberg : Az miktarda besin içerir ve ishale neden olabilir. Karahindiba yeşillikleri, marul ve lahana gibi az miktarda diğer yeşil yapraklı sebzeler çok daha güvenli ve daha besleyici seçeneklerdir.
  • Soğan : Kırmızı kan hücrelerine zarar verebilir.
  • Yer fıstığı : Hamsterlar için yağ oranı çok yüksektir ve tuzlu çeşidi dehidrasyona katkıda bulunabilir. Haftada bir tuzsuz, insan sınıfı fıstık, hamsterınızı beslemek için güvenlidir.
  • Patates, patates üstleri : Bunlar güvensizdir, ancak tatlı patates iyidir.
  • Baharatlı veya çeşnili ürünler : Bunlar, hamsterınızın bağırsak yolunu bozarak ishale neden olabilir.
  • Şekerli ürünler : Hamsterlar sağlıklı yiyecekleri yerine bu boş kalorileri yemeyi tercih edebilir ve fazlalığı şeker hastalığına yol açabilir.
  • Domates yaprakları : Bunlar hamsterlar için zehirlidir.
  • Yıkanmamış meyve ve sebzeler : Zirai ilaçlar nedeniyle yıkanmamış meyve ve sebzeler hamsteriniz için tehlike oluşturur. Özellikle derileri de beslemek istiyorsanız, organik formlar daha güvenlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir