Balıklar Ne Yer?

Balıklar Ne Yer?

Balıkların ne yediği sorusu,belirli ve  genel bir balık yemi ile cevaplanamaz.

Balıklar çok çeşitli şeyler yerler. Bununla birlikte, özel besinleri doğal ortamlarına, içinde yaşadıkları ekosisteme ve bir dizi başka değişkene bağlıdır .

Bazı balıklar tembel çöpçülerdir ve ne bulurlarsa onu yerler, diğer balıkların beslenmeleri yalnızca diğer balık türlerini yemekten ibarettir.

Balıklar genellikle üç kategoriye ayrılır: etçil, otçul ve omnivor.

Pek çok insan, örneğin et veya hayvansal kaynaklı ürünler yemeyerek beslenmelerini bir yaşam tarzı tercihi haline getirirken, balıklar için bu bir seçim olamaz. Bazı türlerin ete ihtiyacı vardır, bazıları ise gerekmez. Bu, büyük ölçüde çevreleri ve belirli özellikleri tarafından belirlenir: ağızları, dişleri ve sindirim sistemi.

Bu yazımızda balıkların ne yediğini anlatacağız . Akvaryum balıklarınızın hangi kategoriye ait olduğunu, ne tür yemler yemeleri gerektiğini, ne sıklıkta ve ne kadar balıkları sağlıklı tutmak istiyorsanız bunu bilmek ve anlamak önemlidir.

Hangi balıklar ne  yer ve onları nasıl beslemelisiniz?

Balıkların proteinlere, karbonhidratlara, yağlara ve bazı mineral ve vitaminlere ihtiyacı vardır. İhtiyaç duydukları her tür gıdanın miktarı, türe ve etobur, otobur veya omnivor olup olmadığına bağlıdır. Etoburlarla başlayalım.

Etobur balıklar ne yer?

Etoburlar, canlı veya ölü formda çok sayıda etten oluşan yüksek proteinli bir beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Türler arasında Piranha, Cichlid, Arowana, Betta, Killifish ve Pipefish bulunur.

Etoburların genellikle sivri dişleri olan daha büyük bir ağzı vardır, bu da avlarını parçalamalarına izin verir. Ayrıca, omnivorlardan daha kısa sindirim kanalları ve daha büyük mideleri vardır. Etçil balıkların çoğu avlanmayı seven doğal yırtıcılardır, bazıları çöpçüdür. Doğada canlı balık, böcek, larva ve kabuklularla beslenirler.

Tüm balıklar belirli bir miktarda protein gerektirir; ancak bir etoburun besini %45 ila %70 proteinden oluşmalıdır. Proteine ​​ek olarak, bu balıklar ayrıca vücudu yalıtmak için bazı yağlara ve onlara enerji sağlamak için az miktarda karbonhidrata ihtiyaç duyarlar.

Etçil balıklar büyük miktarlarda karbonhidratları işleyemez veya sindiremezler ve bu nedenle yedikleri az miktarda bitki maddesi yeterli olacaktır.

Bunu akvaryumunuzda çoğaltmak için balığınıza çeşitli canlı ve dondurulmuş yemler sunabilirsiniz.

Önerilen yemek

Haşarat

Solucanlar, beyaz solucanlar, tubifex solucanları ve mikro solucanlar canlı ve dondurulmuş çeşitlerde gelir ve iyi miktarda protein sağlar.

Bazı solucanların yetiştirildikleri koşullar nedeniyle hastalık taşıyabileceğini unutmayın; Balıklarınıza yem vermeden önce iyice durulanmaları ve ayrı bir tankta birkaç gün gözlemlenmeleri gerekir.

Canlı yemlerin faydası, besin maddelerinin hiçbirinin kaybolmaması ve karides ve mikro solucanlar gibi bazı canlı yiyeceklerin iç mekanlarda yetiştirilebilmesidir.

Balık

Balığınızı canlı, dondurulmuş ve pişmiş balık karışımıyla besleyebilirsiniz. Bazı etçil balıklar avlanmayı sever, bu nedenle canlı balıklar egzersiz için faydalı olabilir.

Etlerin çoğu balıklarınız için uygun değildir çünkü yağ oranı yüksektir, ancak onları kesildikten sonra yağ olmayan dana kalbi ile besleyebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmayın!

Daha fazla canlı yemek

Artemia, balığınıza verebileceğiniz en iyi canlı yiyeceklerden biridir. Canlı karides pahalı olabilirken, donmuş karidesler daha uygun fiyatlıdır.

Daphnia da popüler bir canlı yemek seçeneğidir ve mağazalarda yaygın olarak bulunmasalar da onları yerel Balık Tutma Kulüplerinde bulabilir ve kendinizinkini üretmeye başlayabilirsiniz.

Kurutulmuş gıdalar ve takviyeler

Ayrıca etçil balıklarınızı bir dizi susuz gıda ve takviye ile besleyebilirsiniz; omnivorlara ayrılmış bölümde bunun hakkında daha fazla konuşacağız.

Otobur Balıklar Ne Yer?

Otoburlar sadece bitki materyali tüketirler; Bunun sindirimi etlerden daha zordur. Besinleri, sindirimi zor olan ve bu nedenle etoburlardan daha uzun bir sindirim sistemine sahip olan büyük miktarlarda lif içerir.

Otçul bir balığın besini bitkiler, algler, sebzeler ve meyvelerden oluşur. Etçil balıkların aksine gerçek bir mideleri yoktur; bunun yerine yiyecekleri sindiren bağırsaklarıdır. Bu nedenle daha sık yemek yemeleri gerekir.

Yiyecekleri yutmadan önce öğütmelerine yardımcı olan düz dişleri vardır. Otobur örnekleri arasında Surgeonfish ve Parrotfish bulunur.

Mercan resiflerindeki ekolojik dengeyi korumak, algleri kontrol altında tutmak için hayati önem taşırlar.

Doğada, otçul balıklar bitkiler, algler ve diğer bitki maddeleri üzerinde otlanır. Aslında çok az gerçek otçul balık vardır; çoğu balığın en azından az miktarda et proteinine ihtiyacı vardır.

Önerilen yemek

Bitkiler ve algler

Akvaryumunuza birkaç canlı bitki ve alg yerleştirmek, balıklarınızı beslemek için iyi bir başlangıçtır, ancak yalnızca bu iki seçeneğe güvenmemelisiniz.

Gerçek otçul balıklar akvaryumlarda acı çekmeye meyillidir, çünkü onlara yalnızca canlı bitki ve alg seçeneklerini verirseniz, onları düzgün bir şekilde beslemek için yeterli doğal bitki maddesi yoktur.

Ayrıca onlara besinlerini tamamlayan alg gofretleri ve otçullar için geliştirilmiş pul yemler vermelisiniz.

Sebzeler ve meyve

Balıklarınızı kabak, bezelye, marul ve ıspanak gibi beyazlatılmış sebzelerle besleyebilirsiniz.

Sebzeler, otçul balıkların ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminlerle doludur. Ayrıca balıklarınızı elma ve armut dahil olmak üzere az miktarda meyve ile besleyebilirsiniz.

Takviyeler ve susuz gıdalar

Otçulların ayrıca bir takım takviyelere ihtiyacı vardır; Daha fazla bilgi edinmek için omnivorlarla ilgili aşağıdaki bölümü okuyabilirsiniz.

Omnivor balıklar ne yer?

Omnivorlar et ve sebze tüketirler. Hem etobur hem de otobur sindirim sisteminin bazı özelliklerine sahiptirler; Batfish gibi.

Yukarıdaki tüm yiyeceklerin bir kombinasyonunu yedikleri için muhtemelen balık olarak bakımı en kolay olanlardır.

Her üç balık kategorisi de sağlıklı büyümeyi desteklemek için beslenmesinde vitamin ve mineral gerektirir. Çoğu akvaryumcu, tüm besin gereksinimlerinin karşılandığından emin olmak için balık besinini tamamlar.

Özellikle şunlara ihtiyaç duyarlar:

  • Kemik gelişimini, iyileşmesini ve sindirimi desteklemek için C vitamini.
  • Enzimlere yardımcı olmak için B2 ve B6 vitamini.
  • B1 Vitamini karbonhidratların parçalanmasını teşvik eder.
  • Minerallere gelince, kalsiyum, fosfor ve manganez gerektirirler

Önerilen yemek

Etçil ve otobur bölümlerindeki omnivorları yiyeceklerle besleyebilirsiniz; Bununla birlikte, omnivorlar çok fazla protein gerektirmez. İkincisi, besinlerinin maksimum% 40’ını oluşturmalıdır.

Ticari kurutulmuş gıdalar

Birçok insan balıklarını kurutulmuş ticari yemlerle beslemeyi tercih eder. Etçil balıklarınızı pul, granül, pelet ve disk gibi çeşitli kuru gıdalarla besleyebilirsiniz.

Balığın sudaki konumuna göre (üst, orta veya alt) farklı kuru yemler düşünmelisiniz. Örneğin, pullar çoğu balık için harikadır, ancak özellikle akvaryumun tepesinde yiyenler için, diskler ise tipik olarak batan bir besindir ve dipte yiyen balıklara uyum sağlar.

Her zaman “doldurucu gıda” olarak adlandırılan malzemeleri kontrol etmelisiniz. Malzemeler her zaman ağırlık sırasına göre listelenir, bu nedenle listenin başında besleyici içerikli ve mümkün olduğunca az karbonhidratlı olanları bulmalısınız.

Önceden hazırlanmış yiyeceklerde bulmak istediğiniz tipik malzemeler arasında balık unu, karides unu, kalamar unu, solucanlar ve Spirulina bulunur.

Ev yapımı balık yemi

Balığınızın mümkün olan en iyi beslenmesi olduğundan emin olmanın belki de en iyi yollarından biri, kendi yemeğinizi evde hazırlamaktır.

Göründüğünden çok daha kolay; onları büyük miktarlarda yapabilirsiniz ve bu size zaman ve paradan tasarruf sağlayacaktır.

Balıklarınızı ne sıklıkla ve ne kadar beslemelisiniz?

Eğer bilmeniz gereken bir şey varsa, balığı çok sık beslemektense çok az beslemek daha iyidir.

Balığınızı çok fazla beslerseniz, su kalitesindeki değişiklikler de dahil olmak üzere balıkları etkileyen bir dizi sorunla karşılaşabilirsiniz.

Akvaryumda sadece bozulmadan kalan yemek artıkları çürümeye başlamakla kalmaz, aynı zamanda çok fazla yiyen balıklar da daha fazla atık oluşturur. Aşırı besleme ayrıca şunlara da neden olabilir: düşük oksijen seviyeleri, çürüme, yağlı karaciğer, yassı solucanlar ve tıkanmış filtreler.

Aşırı besleme hakkında anlaşılması gereken en önemli şey, akvaryumunuzun durumunu ve balıklarınızın sağlığını etkileyebileceğidir. İlk önce işaretleri tanırsınız ve genellikle beslenme rutininizi değiştirerek düzeltebilirsiniz.

Balıkları aşırı beslemekten nasıl kaçınılır?

Balıklar genellikle biri akvaryuma yaklaştığında besleneceklerine alışırlar, bu yüzden akvaryumun önünde yüzmeye başlarlarsa sizin yaklaştığınızı gördüklerinde aç gibi görünebilirler. Genellikle değiller – bu yüzden endişelenmeyin!

Peki balığınızı ne sıklıkla ve ne kadar beslemelisiniz?

Her şey sahip olduğunuz türlere bağlıdır. Balıkların, doğal ortamlarında, belirli bir beslenme süresi yerine genellikle bütün gün otladıklarını unutmamak önemlidir. Akvaryumda çoğaltmak neredeyse imkansızdır ve bu nedenle çoğu balık günde iki kez beslenmelidir.

Onları beslediğiniz yiyecek türü de çok önemlidir – canlı yiyeceklere, bitki bazlı yiyeceklere, peletlere veya pullara ihtiyaç duyup duymadıkları belirli türe bağlıdır.

Balıklarınız için “doğru miktarın” ne olduğunu bulmanın tek gerçek yolu testler yapmaktır. Az miktarda yiyecekle başlayın ve ne kadar yediklerine bağlı olarak artırın.

Genel bir kural olarak: 5 dakikada bitirebilecekleri kadar besleyin ve ardından suyun kalitesini etkileyerek dağılmasını önlemek için kalan yiyecekleri çıkarın.

Akvaryumun boyutundan ziyade sahip olduğunuz balık miktarına göre beslemeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir